Voedingadvies

Eten doe je dagelijks, maar goed eten is nog niet zo eenvoudig. En wat voor de één goed is, is dat niet voor de ander. Wij helpen u met advisering op het gebied van voedingspatronen op maat, afvallen, vasten vanuit de westerse EN de oosterse geneeskunde.

Is een banaan gezond?

Ja, want een banaan bevat veel Kalium. Nee, want een banaan zorg voor slijmproductie en bevat veel suikers. Is Zalm gezond omdat deze omega-3 vetzuren bevat, of ongezond, omdat de meeste kweekzalm ongezond gevoed wordt, anti-biotica krijgt en gewoon niet zoveel hoeft te bewegen als een wilde zalm. Is biologisch dan belangrijk, of juist niet.

Hoe val je het beste en het gezondst af? Minder calorieën? Een andere verdeling van macro-nutriënten, sporten op nuchtere maag, vasten, ketogeen eten, of een voedingspatroon gebaseerd op plantaardig voedsel, zo dicht mogelijk bij de natuur (whole-food plant-based). En zijn er eigenlijk verschillen tussen mensen. Is er algemeen geldend advies te geven.

Is brood eigenlijk gezond. En melk. Kaas?

Eet je het liefst 6 kleine maaltijden of 2 grote per dag. En waarom?

In de loop van de jaren hebben wij passende antwoorden geformuleerd. Wij zijn gespecialiseerd in het samenstellen van een voedingspatroon dat perfect past bij de situatie van de client. In afvallen op basis van ketogeen eten, een whole-food plant-based voedingspatroon of een voedingspatroon op maat, omdat er complicerende factoren zijn vanuit ziekte of principiële overwegingen. En in vasten, gewoon omdat dat hartstikke gezond is.

Kernpunten uit onze dieetadviezen zijn:

• Op maat, passend bij de patient. Iedere persoon is uniek!
• Zoals onze clienten gewend zijn: persoonlijk en betrokken
• Bekeken vanuit een westers EN oosters perspectief
• Gericht op een gezonde spijsvertering, met kennis van het gehele spijsverteringskanaal
• Ketogeen of whole-food plant-based voor afvallen
• Ondersteuning met voedingssupplementen, bijvoorbeeld voor repareren darmslijmvlies
• Specifieke voeding voor specifieke situaties, zoals voeding gericht op hormoonproblematiek, voeding passend bij reumatoïde artritis, voeding passend bij huidproblematiek zoals psoriasis of eczeem, voeding die ontstekingen remt of stress reduceert.
• In combinatie met intermittent vasting of andere vormen van vasten

Informeer naar de mogelijken om, samen met u, een passend voedingspatroon met bijbehorende menu’s samen te stellen.